Aquesta setmana recomano un llibre molt útil, format d’una idea molt divertida. Pacto con el diablo és un d’aquests llibres de no-ficció que ens poden sorprendre a tots. L’autora, Isadora Puiggené, ha dedicat la seva vida al món de la producció i els mitjans de comunicació a través de la seva agència Andando Producciones, a més de treballar en programes de televisió i en sèries de grans plataformes audiovisuals. Gràcies a tota aquesta experiència, ha pogut tenir accés a nombroses figures de la música i la interpretació, i poder comprovar de primera mà com viuen i es cuiden. Ella està casada amb un dels DJ més destacats del nostre país, i el rock, el cine, i l’escriptura l’han acompanyat tota la vida. D’aquí neix aquest llibre tan pràctic al que s’ha dedicat durant anys amb entusiasme, passió i curiositat per la forma de vida de l’octogenari més jove del món: el gran Mick Jagger.

Van quedar enrere aquells anys en què Mick Jagger sostenia en els seus llavis un cigarret mentre es prenia una copa. Des de fa un quart de segle, el líder dels Stones manté amb gran disciplina una rutina de vida saludable que li permet ser l’octogenari més jove del món.

Pot ser que et preguntis: «On cal signar?» Però hi ha una pregunta més útil que pots fer-te: «Quins són els seus secrets per a arribar a la seva edat ple de salut i ganes de viure?» Aquest llibre te’ls descobreix tots, a més de contar-te nombrosos detalls i anècdotes de com Mick Jagger es prepara per tenir una forma física envejable que li permet realitzar gires internacionals, movent els malucs per l’escenari amb l’energia i vitalitat d’un adolescent. 

Descobreix com tenir l’energia d’un rockstar als teus escenaris quotidians.

Sé que molts pensareu: «es que sabem que els hàbits de Mick Jagger son extrems i no els podem aplicar tots». Per aquesta mateixa raó m’agradaria que li donessis una oportunitat al llibre, per que és cert que s’han dit moltes coses que no neguem, però hi ha d’altres que semblen evidents a les nostres vides quotidianes i no les apliquem. Per què? És més senzill fixar-se en allò que no puc fer que no en allò que sí,  i quedar-se a la zona de confort dient-nos a nosaltres mateixos «jo això no ho puc fer», o «no està al meu abast». Però, si llegeixes aquest llibre, et sorprendràs del que sí està a les nostres mans, i per tant, t’animo a donar-li la volta a la truita, per què coneguis aquestes curiositats, i quines podem replicar per arribar als 80 amb salut i al ritme del rock.