Aquest dijous, continuo recomanant novel·les que són ideals per a llegir a l’estiu. De fet, les d’aquesta ja gran autora, Susana Rodríguez Lezaún, et venen de gust tot l’any. Però per a l’estiu, són d’aquelles que en dos dies de platja et quedes sense llibre, per tant, et recomano afegir al teu equipatge la saga completa: Bajo la piel (Sota la pell) i En la sangre (En la sang).

Així que comencis pel primer o per l’últim, quedaràs enganxat. Voldràs saber-ne més i aniràs endavant i enrere, per què es poden llegir per separat. Sigui com sigui, voldràs conèixer a Pieldelobo, per què la Marcela és molta Marcela.

Aquesta protagonista protagonista s’embarca en una recerca contra rellotge en la qual tothom menteix i ningú no sembla tenir pressa per trobar a un eminent empresari que ha estat segrestat. Francisco Sarasola, un important promotor immobiliari de Pamplona, ha desaparegut sense deixar ni rastre. Unes hores després de la denúncia, la família rep un missatge en el qual es mostra a l’empresari malferit. Exigeixen un milió d’euros a canvi de la seva vida. Pocs dies després, el subdirector de l’empresa s’esfuma i la jove amant de l’empresari és trobada morta als lavabos d’una estació de tren.

Sarasola és un home difícil, acostumat a fer la seva voluntat sense preocupar-se de les conseqüències dels seus actes. Mentre porta a terme la investigació, Pieldelobo es troba amb una família poc afligida: un fill ansiós per fer-se amb les regnes de l’empresa; un altre feble, controlat per la seva jove esposa; i un tercer, que és només un nen espantat. La primera esposa odia obertament el segrestat, i la segona, devota del tarot, el tem i s’esforça per complaure’l a fi d’evitar la seva ira.

Xantatge, extorsió, amenaces, violència, i odis arrelats que els asfixien i els impedeixen avançar. La família Sarasola sap que la seva obligació és col·laborar en la cerca de Francisco, però és tan fàcil la vida sense ell… Ens enfrontem a un xantatge familiar pel poder?

Alhora, Marcela continua lluitant amb el seus propis fantasmes, pors i dubtes. Rotunda i decidida professionalment; sarcàstica i dubitativa amb el que és personal; és experta en posar-se entrebancs a sí mateixa. Tot i això, aprendrà que en temps de crisi es formen aliances curioses.

Aquesta nova entrega de la carismàtica protagonista no et deixa indiferent i aconsegueix consagrar, encara més, a la seva autora, que ja és un clàssic dins la novel·la negra. No te la pots perdre.