En 2012, en els moments més durs de la crisi grega, la jove Rebeca Benveniste es queda completament sola i està a la vora del desnonament. La seva adorada nona, la seva àvia, ha mort, i amb els seus estudis de Filologia Hispànica no aconsegueix trobar cap treball per a mantenir-se. Decideix llavors viatjar al petit poble de Alpartazgo, a la província de Saragossa, d’on van sortir els seus avantpassats sefardites fa més de cinc-cents anys. Entre el seu escàs equipatge porta la clau que ha anat passant de generació en generació i que probablement obre la porta de la casa que la seva família va haver d’abandonar.

A la fi del S. XV, Vida Benveniste, la filla del carnisser de la jueria de Alpartazgo, es fa amiga de Leonor de Lanuza, pertanyent a la més poderosa família noble local. Ambdues són intrèpides i intel·ligents i no accepten les limitacions que els marca el professar diferents religions. Les seves vides correran inevitablement per llits molt diferents, però per sobre de credos i imposicions socials sempre prevaldrà la seva amistat, solcada de profunds sentiments.

Dos relats vibrants i lluminosos que es van entrellaçant, plens de petites i grans històries d’amor, sexe, amistat, humor, desarrelament i maternitat. Perquè l’amistat femenina i la sororitat són el motor de les nostres vides.