Míriam Tirado Torras va néixer a Manresa el 20 de novembre de 1976. De ben petita ja va començar a escriure sense parar i quan pensava en què volia ser de gran, la paraula era escriptora. Com que pensava que això seria molt difícil, va escollir periodisme i va treballar a mitjans de comunicació com ara TVE, Flaix FM o Catalunya Ràdio, on va ser redactora dels Serveis Informatius durant 12 anys.

El seu hobby, però, ben aviat va ser tot el que tenia a veure amb els nens petits i la maternitat. Segurament hi va tenir a veure que dels 15 als 17 anys li van néixer 3 germans de cop i es va trobar envoltada de bebès. La seva mare, Àngels Torras, educadora prenatal i terapeuta, li proposa escriure un llibre a quatre mans. Surt a la venda l’any 2004 sota el títol “Vincles. Gestació, part i criança conscient”. A partir d’aquí, la seva passió per aquests temes augmenta i comença a devorar llibres. Amb l’arribada de la seva primera filla, l’any 2009, el seu món fa un tomb i al cap de poc obre un blog per escriure sobre aquesta etapa tan important de la vida de moltes persones: la maternitat, la paternitat i la criança dels fills.

Aquest hobby poc a poc va tenint cada vegada més lectors i seguidors. L’any 2013 i embarassada de la seva segona filla, deixa Catalunya Ràdio i al cap d’un temps es llença a la piscina convertint la seva passió en la seva professió.

Consultora de criança conscient certificada per la Dra. Shefali Tsabary i periodista especialitzada, escriu l’any 2017 el conte La festeta (El Cep i la Nansa 5 edicions, i versió castellana amb Carambuco Ediciones) i el 2018 Tinc un volcà (El cep i la nansa, 2 edicions, i versió castellana amb Carambuco Ediciones) i Maternidad a flor de piel (Grijalbo, 2 edicions).

Atén a famílies de tot arreu (online i presencialment) per ajudar-los a connectar amb els seus fills i criar-los d’una manera més plena, més feliç i més conscient. Fa cursos i conferències sobre els temes que més preocupen a mares i pares com ara límits, enrabiades, criar sense educar, etc.

Té un canal a Youtube des del 2015, un podcast i segueix escrivint en el seu blog.