Daniel Pastrana Gallego va néixer a Écija l’any 1987. És llicenciat en Ciències de la Informació per la Universitat de Sevilla (2000).

Des d’aleshores, ha treballat com a periodista, amb un bagatge professional de disset anys. Exerceix la seva tasca principalment a la televisió, concretament a Écija Comarca Televisió, sent una de les cares més conegudes a la seva ciutat natal. També col·labora com articulista per diversos portals de noticies i altres publicacions.

El seu amor per la literatura només és comparable al que té pel món del cine i els còmics, dos arts que han influenciat el seu estil d’escriptura fresc, dinàmic i molt visual.

Porta més de vint anys elaborant relats, alguns d’ells premiats en diversos certàmens com el Premi Nacional Victoria Sendón, altres publicats en diferent compilacions.

Tot i que s’atreveix amb tots els gèneres, la seva passió és la literatura fantàstica. Des de fa tres anys és membre fundador de l’Associació Papel y Tinta, organitzadora de les Jornades de Novel·la Ciutat d’Écija.