Roberto Lapid, va néixer a Córdoba, Argentina. Publica articles, notes editorials i cròniques en diaris i revistes de l’Argentina, com La voz del InteriorComercio y JusticiaÁmbito FinancieroRevista Desterrados  entre d’altres.

Va rebre el seu títol d’arquitecte de la Universitat Nacional de Còrdova i va estudiar Belles arts a l’Escola Provincial Figueroa Alcorta. Entre el 2002 i el 2006 va ser President de la Filial Córdoba de la DAIA (Delegació d’Associacions Israelites Argentines)
Escriu novel·les històriques basades en casos reals, com Dizna: Mensaje desde el PasadoEl Enigma Weis , El Enigma Weis i la present Pasión imperfecta.

Ha rebut premis del INADI, el Ministeri d’Educació Argentí i l’Associació per al progrés de l’Educació per les seves aportacions a la lluita contra la discriminació, en relació amb els seus treballs com a escriptor, a més de premis en concursos d’art.

Actualment resideix entre l’Argentina i Espanya, es dedica a escriure i donar conferències sobre temes relacionats amb els Drets Humans i sobre alguns tòpics de literatura i història, en universitats, escoles i fundacions.