Gaspar Hernàndez (la Garrotxa, 1971) és periodista i escriptor. Dirigeix i presenta L’ofici de viure, un programa de Catalunya Ràdio sobre l’art de viure i el creixement personal. Ha presentat també els programes televisius Bricolatge emocional (TV3) i El Book Insígnia, de crítica literaria (Consorci Local i Comarcal de Comunicació, CLCC). Ha escrit amb regularitat entrevistes i articles sobre psicologia i espiritualitat per als diaris El País, El Periódico, El Mundo El Punt Avui,  i actualment col·labora amb la revista Mente sana.

La seva primera novel·la, El silenci (Destino/El Aleph, 2009), va guanyar el Premi Josep Pla i es va convertir en el llibre de ficció més venut a Catalunya aquell any. El 2014 va publicar La terapeuta (Columna/Planeta), sobre la relació entre una psicòloga i el seu pacient.

Compta també amb un volum de relats infantils escrit juntament amb Jordi Llavina, Contes per ser feliç: històries per ajudar els més petits a viure millor  (La Lluna de Paper, 2011), i diversos llibres d’autoajuda, entre els quals cap destacar L’arte de viure (Columna/Luciérnaga, 2011).

En 2018 publica La dona que no sabia plorar amb Planeta.