L’Eugenio Manuel Fernández Aguilar (Sevilla, 1976) és llicenciat en Física per la Universitat de Sevilla i actualment exerceix de professor de ciències en secundària. A més, forma part de l’equip d’autors de llibres de textos de ciències i matemàtiques per a diverses editorials, com Algaida-Anaya o Edebé.

Respecte a la divulgació científica, Eugenio ha impartit nombroses conferències, cursos, ponències i tallers sobre la història de la ciència. També, en aquest àmbit, ha publicat diversos llibres, entre els quals es troben tres biografies científiques traduïdes a l’italià, francès, portuguès i rus: “La conspiración lunar ¡vaya timo!” (Laetoli), “Arquímedes” (RBA, NG), “Ampère” (RBA, NG), “Boyle” (RBA, NG), “Eso no estaba en mi libro de historia de la ciencia” (Almuzara) i “Los renglones torcidos de la ciencia” (Antoni Bosch).

Així mateix, l’Eugenio ha participat amb els seus poemes en diverses antologies i actualitza constantment els seus blogs «Ciencia en el XXI» i «Ciencia en blanco y negro».